top of page

Wat is een wobbelboard?

De lessen wobbelturnen gebeuren op een originele Wobbelboard®.  Je hoeft zelf geen wobbelboard mee te brengen. Deze zijn gewoon ter beschikking.

 

De Wobbel/ het Wobbelboard komt van oorsprong uit de Waldorf-scholen, de internationale naam voor wat in Nederland de Vrije School heet. Daar heet het een rocker board, maar die werd niet meer gemaakt. Dus besloten Hannelore Blaauw en Wouter Haine om samen de Wobbel te ontwikkelen.

 

 

De eerste Wobbels waren eind 2015 klaar en sindsdien gaat het hard. Het werd een prachtig uitziend balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert.
De Wobbel wordt volledig vervaardigd van natuurlijke materialen  (EKO wolvilt en  Europees beukenhout). 
 De Wobbel is CE gekeurd tot 200 kilo, dus zowel jong als oud kan er plezier op beleven!

 

De Wobbel stimuleert in het spel en gebruikt de balans en de kracht. Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Door het gebruik van de Wobbel kunnen gericht spiergroepen worden versterkt en gestrekt.

Dit geldt zowel voor (jonge) kinderen alsook volwassenen en ouderen.
De wiebelplank is niet alleen populair in gezinnen met jonge kinderen, maar ook in de kinderopvang en op scholen. Voor het onderwijs is er tegenwoordig ook een aparte uitvoering met een staplank over de boog heen; actieve kinderen kunnen daar op staan.

 

Meer info  vind je op www.wobbel.eu

Voor de lessen heb je geen eigen Wobbel nodig, maar heel vaak zijn kinderen en ouders nadien zo enthousiast dat ze voor thuis ook een plank willen. 

Wat zijn de allerleukste (web)shops van Belgische of Nederlands bodem om een Wobbelboard aan te schaffen? We zetten er hier enkele op een rij: 

- Little Thingz 

- De Biotoop

- Billie-Lou 

-Momokids

-The Baby's Corner 

-Room4kids 

-De Kinderplaneet

-De speelvogel

-Bolle Buik 

-De Kinderwinkel

Retailer van Wobbelboards en ook op deze website, stuur ons gerust een mailtje om samen te werken. We organiseren met plezier een workshop in je winkel of schrijven een blogbericht. Misschien een leuke social media campagne samen. Alles is bespreekbaar. 

bottom of page